Advocaat voor ondernemers, Advocaat ondernemingsrecht

Advocaat

Alle ondernemers hebben wel eens behoefte aan advies over een juridisch aspect van zijn onderneming. Veel voorkomende zaken zijn vragen over arbeidsrecht of problemen met de incasso van vorderingen. Er zullen minder vaak problemen zijn over de contacten of over de overname van een ander bedrijf. Maar wie moet je benaderen voor dit soort vragen? Een accountant, boekhouder, incassobureau of dan toch een advocaat? Uit onderzoek is gebleken dat voor ondernemers binnen het MKB de drempel om een advocaat te benaderen wel nog erg groot is. Maar een advocaat is omdat hij onafhankelijk en partijdig is en met zijn kennis en ervaring in rechtszaken een erg goede optie. Een advocaat voor ondernemers is dus zeker geen slecht idee. 

 

Wat is ondernemingsrecht? 

Het ondernemingsrecht in Nederland is een onderdeel van het privaatrecht, dat zich bezighoudt met rechtspersonen en dan toegespitst op bedrijven met winstoogmerk, ondernemingen dus. De stichting valt daar vaak buiten. Het ondernemingsrecht wordt vaak nog onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het vennootschapsrecht gaat dan alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Bij het rechtspersonenrecht is het veel ruimer en gaat het over alle rechtspersonen, waaronder dus ook de besloten vennootschap en naamloze vennootschap. Wat de meest geschikte structuur is voor jouw onderneming is afhankelijk van het soort onderneming dat je wilt gaan uitvoeren. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm brengt veel juridische en economische gevolgen mee. Daarom is het van belang om vooraf al zicht te hebben op voor- en nadelen van jouw keuze. Laat je hierbij adviseren door een advocaat ondernemingsrecht. 

 

Hulp van een advocaat

Bij de oprichting van een vennootschap of een andere ondernemingsvorm zoals een stichting of coöperatie komt veel kijken. Contracten zoals een aandeelhoudersovereenkomst of een oprichtingsovereenkomst zullen opgesteld moeten worden. Deze documenten vormen de basis van de toekomstige onderneming. De afspraken die in een geschillen zijn afgesproken zijn vaak de doorslaggevende factor. Een advocaat ondernemingsrecht zijn van alle wettelijke voorschriften op de hoogte en hebben ruime ervaring bij het adviseren rond de oprichting van een onderneming. 

 

Waarom heb je een advocaat nodig?

Veel ondernemers schakelen te laat een advocaat in, bijvoorbeeld als de gemoederen tussen jou en een werknemer al te hoog opgelopen zijn. Of wanneer een openstaande rekening ervoor zorgt dat jouw onderneming niet meer kan draaien. Een advocaat voor ondernemers mee laten kijken bij wettelijke onderdelen zorgt ervoor dat je professioneel advies zult krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *