Advocaat

      Geen reacties op Advocaat

Rechter

Zoek je juridische bijstand dan zoek je vaak een advocaat. De beste uiteraard. Hamvraag: hoe vind je die en waar let je op?

 

Kennis en een klik

Belangrijk in de zoektocht naar de beste advocaat is dat hij of zij over voldoende kennis moet beschikken, maar dat er ook een klik moet zijn. Bel je een advocatenkantoor, stel dan een aantal gerichte vragen. Zo krijg je meteen een goed beeld en vaak voel je zelf al snel aan of er al dan niet een klik is. Vragen die je zou kunnen stellen zijn bijvoorbeeld hoe lang iemand al als juridisch specialist werkzaam is, in welke rechtsgebieden hij actief is, hoeveel zaken er behandeld worden en of er sprake is van een lidmaatschap bij een specialisatievereniging. Tip: vraag ook meteen naar het uurtarief. Dit voorkomt heel nare financiële verrassingen achteraf.

 

Lees je zelf ook altijd goed in

Wie verstandig is, heeft ondertussen zelf al de nodige informatie verzamelen over het probleem dat speelt. Op die manier kun je tijdens het gehele proces namelijk gemakkelijker met de advocaat praten en hem bovendien gerichte en prima vragen stellen. Online is vaak voldoende informatie te vinden, al is het wel altijd zaak om zelf de informatie goed te filteren en er nooit enige rechten aan te ontlenen.

 

De advocaat-stagiaire

De mannen en vrouwen in toga zijn stuk voor stuk lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en is zijn loopbaan ooit begonnen als advocaat-stagiaire, een stage die tenminste drie jaar ingevuld moet worden. Pas daarna en na het volgen van wat cursussen mag iemand zich als zelfstandig advocaat vestigen. In de periode van drie jaar wordt de stagiair wel al ingezet bij niet al te ingewikkelde zaken. Overweeg dat ook te doen, want ten eerste werkt deze stagiair onder begeleiding en is deskundigheid dus zeker en bovendien wordt een gunstiger tarief gerekend.

 

Steeds meer specialisten

Het is tegenwoordig eenvoudiger een advocaat te vinden die specifiek op het rechtsgebied dat voor jouw probleem van toepassing is. Er wordt namelijk steeds meer gespecialiseerd binnen de advocatuur waar vroeger vooral sprake was van specialisten die allround waren, die dus overal wel iets van wisten. Daarom hoor je ook vaker toevoegingen als specialist in arbeidsrecht of familierecht. Overigens wordt door deze specialist wel vaak een hoger tarief gerekend. Aan de andere kant is het wel zo dat de kans om een zaak met een specialist aan je zijde te winnen behoorlijk groter is.

 

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *