Auto onderhoud

      Geen reacties op Auto onderhoud

Auto onderhoud

 

Als je een auto hebt, dan zal je hem waarschijnlijk wel laten onderhouden. Regelmatig auto onderhoud is namelijk belangrijk om je veiligheid te garanderen, maar wat gebeurt er precies tijdens auto onderhoud?

 

Hoe gaat een auto onderhoud in zijn werk?

Wat een auto onderhoud precies inhoudt, is afhankelijk van of het over een groot of klein onderhoud gaat. Hieronder vind je enkel voorbeelden van welke taken ze uitvoeren in een garage als onderdeel van auto onderhoud.

 

Autoruit controle en reparatie

Heb je een sterretje in je autoruit? Dat kan erg vervelend zijn. Wanneer je je auto laat onderhouden, gaan zij ook dat probleem voor je oplossen. Je moet natuurlijk niet wachten tot het jaarlijks onderhoud voordat je het laat repareren. Het glas kan namelijk barsten dus het is best dat je dit zo snel mogelijk doet. Tijdens het auto onderhoud worden ook je ruitenwissers nagekeken.

 

Olie peilen en verversen

Bij auto onderhoud gaan ze ook je olie nazien en ze vullen de olie aan indien nodig. Je oliepeil kan het best elke maand een keer nagekeken worden. Ook de oliefilter wordt nagekeken.

 

Accu en verlichting controleren

In de garage zullen ze ook je accu en verlichting controleren. Het is belangrijk dat deze het nog goed doen, voor je eigen veiligheid. Want met een slechte verlichting gebeuren er nu eenmaal sneller ongelukken. Zijn je lichten defect? Dan worden ze gerepareerd.

 

Banden(spanning) en remsysteem nakijken

Veilig rijden doe je met banden die in goede staat zijn. Er zal geen auto onderhoud gebeuren, zonder dat je banden nagekeken worden. Er wordt onder andere gecontroleerd op bandenspanning, deze mag niet te laag staan. Buiten de banden worden ook de remmen nagekeken, dit is een van de belangrijkste dingen die moet nagekeken worden. Als de remmen niet meer goed functioneren, dan kan dit tot ongevallen leiden.

 

APK keuringen, wordt je auto goedgekeurd?

Naast een gewoon onderhoud, is er ook een jaarlijks verplicht onderhoud, APK keuring. Dit soort onderhoud mag je enkel laten uitvoeren door een garage met het APK keuringschild. Tijdens deze keuring wordt nagezien of je auto helemaal in orde is of niet, je auto kan dan goedgekeurd of afgekeurd worden. Het doel van deze keuring is om veilige en milieuvriendelijke auto’s op de wegen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *