Snoepjes verpakken

      Geen reacties op Snoepjes verpakken

Het klinkt zo eenvoudig; snoepjes verpakken en koekjes verpakken. Alsof het kinderwerk is, en iedereen dat zomaar even kan. Niets is echter minder waar, want snoepjes verpakken luistert namelijk heel nauw. Bovendien moeten de verpakkingen nog echt opvallen ook om zo een betere verkoop tot stand te brengen. Ondertussen kan gerust gesteld worden dat snoepjes verpakken steeds mooier en beter wordt.

 

Verpakkingen speciaal voor snoeprollen, uitdeelsnoep en gezinsverpakkingen

Karton of kunststof, sealmachines en transwrap, kunststof dispensers, potjes met deksel, flow wrap, papier en een kunststof zakje; het zijn zaken die allemaal van toepassing zijn op snoepjes verpakken. Voor de verschillende soorten snoep moet vaak weer allemaal verschillende verpakking komen. En dus zijn er verschillende verpakkingen voor uitdeelsnoep, zijn er gezinsverpakkingen, kauwgom, snoeprollen en luxe snoep. Elke categorie snoep vraagt weer een andere manier van verpakken. Nee, snoepjes verpakken is net als koekjes verpakken overigens zo gemakkelijk nog niet.

Verpakking snoep

Alleen papier gebruikt voor snoepverpakkingen uit een gecertificeerd bos

Snoepjes verpakken kan ook prima met karton, in dat geval wordt alleen hout (lees: papier) gebruikt uit een gecertificeerd bos. Meer dan ooit wordt bij snoepjes verpakken rekening gehouden met het milieu. Afval Verpakkingen worden apart gesorteerd en afgehaald voor verwerking of recycling. Zo worden tegenwoordige aluminium drukplaten, golfkarton, wikkelfolies, drukinkt, kantoorpapier en houten pallets gerecycled. Als het om snoepjes verpakken gaat, zijn innovaties aan de orde van de dag. Steeds opnieuw komen er betere en meer opvallende verpakkingen op de markt. Behalve dat de snoepjes op de beste wijze verpakt dienen te worden om het snoepgoed vers te houden, moet de snoep in de winkels uiteraard ook nog opvallen. En dat valt niet mee. Ga maar eens voor een snoep rek in de supermarkt staan; je ziet door de bomen vaak het bos niet meer. Om over de kleuren nog maar te zwijgen.

 

Snoepjes verpakken: innovaties en duurzaamheid spelen de hoofdrol

Duurzaamheid en innovaties zijn belangrijke zaken dus als het om snoepjes verpakken gaat. In eerste instantie is de verpakking bedoeld om de snoep ter beschermen tegen zuurstof, vocht en kleurverlies. Bovendien dienen verpakkingen ervoor te zorgen dat er aroma verlies optreedt of dat de snoep breekt. De snoepverpakking moet dus aan nogal wat voorwaarden voldoen. Snoepjes verpakken is zo simpel dus niet. Knap dat de branche er steeds opnieuw in slaagt om nieuwe manieren van verpakken te ontwikkelen, die de consument steeds vers en goed snoep aanbiedt en nog opvalt in de schappen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *