Vertrouwenspersoon Amsterdam als aanspreekpunt voor iedereen

Vertrouwenspersoon

Mijn jeugd is in vergelijking met anderen een heel stuk anders geweest. Ik had geen veilige thuishaven en dit merkte ze dan ook vrij snel op school. Toen ze dit merkte hebben ze contact met mij opgenomen en gevraagd naar de situatie. Ze vroegen dan wat er aan de hand was en waarom ik regelmatig met blauwe plekken op school kwam. Uit angst durfde ik niks te zeggen tegen de docenten hierover. Toen ik op gegeven moment met een blauw oog op school kwam hebben ze een vertrouwenspersoon uit de regio Amsterdam laten komen. Dit was een extern iemand en dit betekende dan ook dat niemand van mijn school het te weten zou komen. Toen de vertrouwenspersoon voor mij naar school toe kwam heb ik uitgelegd wat er zich thuis allemaal afspeelde. Ik vertelde haar dan ook dat de fysieke mishandeling nog het minst erg was. Naast dat ik regelmatig klappen kreeg van mijn ouders werd ik ook erg vaak uitgelachen en voor schut gezet. Dat was dan ook hetgeen dat mij nog het meest kwetste van alles. Na dit gesprek heeft de vertrouwenspersoon van alles in gang gezet.

Vertrouwenspersoon Amsterdam

Uit huis

Nadat de vertrouwenspersoon op school was gekomen ben ik direct uit huis gezet. Dit omdat ook zij vond dat het niet langer veilig voor me was. Omdat ik enig kind was, was dit ook een stuk makkelijker te regelen. Niet lang nadat ik uit huis was geplaatst hebben ze mijn vader opgepakt voor de gruwelijke daden die hij bij mij had verricht. Ik ben dan ook naar elke rechtszaak gegaan en hoopte keer op keer dat hij de maximaal haalbare straf zou krijgen voor dit. Uiteindelijk gebeurde dit dan ook. Toen mijn vader vast zat kon ik me eindelijk meer focussen op mezelf. Ik ging weer sporten en maakte ook weer vrienden. Ongeveer een jaar nadat hij op was gepakt had ik mijn leven weer op de rit gekregen.

Veel nachtmerries

Ik had een jaar nadat mijn vader was opgepakt mijn leven weer redelijk op de rit gekregen. Echter was er wel iets waar ik niet vanaf wist te komen en dat waren nachtmerries. Elke nacht had ik extreme nachtmerries over wat mijn vader mij had aangedaan. Ook hier ben ik voor naar de vertrouwenspersoon gegaan. Ik heb erg veel met haar gepraat en ze heeft me dan ook door de enorm moeilijke tijd getrokken. Ik kan dus zeker zeggen dat ik de vertrouwenspersoon erg dankbaar ben en dat ik haar nooit zal vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *